maandag 13 juni 2011

°°° Cadeautjestijd °°°

Vorige donderdag mocht ik mee gaan feesten op vriendin B.'s verjaardagsfeest. We kochten met een hoop vriendinnen véééééél cadeaubonnen die ze de komende maanden in het Brugse mag opsouperen. Als extraatje wou ik B. trakteren op een fijn naaicadeau. Vernieuwend was ik niet in mijn keuze, want - in navolging van veel andere bloggers - maakte ik de reversible bag van deze dame.
 
'n Keer strijken had ik eigenlijk wel mogen doen...
Beide stofjes kocht ik in deze shop. De jeans was vrij zwaar, dus hoefde ik niet meer te verstevigen. Het katoenen stofje verstevigde ik voor alle zekerheid met vlieseline.
De zak vergrootte ik met een 10-tal centimeter, want het originele formaat vond ik ietsje te klein uitvallen.

Aangezien het feestje niet op de dag van B.'s verjaardag was, wou ik haar verrassen op d-day. Dus met hulp van de vriend van B. hing ik dit op aan haar/hun schouw.
Alles maakte ik uit papier, eventjes knipwerk, maar wel snel resultaat met de naaimachine. 't Is eens wat anders dan in stof te stikken. 
Helaas was er al één slinger naar beneden gesukkeld, tegen de tijd dat ze thuis kwam. :-(

Hieronder trouwens mijn proefstuk van de tas, in het originele formaat. Het bloemetjesstofje kocht ik ooit op 't stoffenspektakel en de bolletjes kwamen wederom van hier.


4 opmerkingen:

elisanna zei

Leuke tassen! En het blijft een verslavend model, ik heb er hier ook weer een klaarliggen om ineen gestikt te worden....

Riet zei

Oh die vlagjes vind ik heel plezant gemaakt! Een vlaggenlijntje en toch helemaal anders. Mooi!
(De rest ook hoor, maar dat viel me echt op.)

Vero zei

ze zijn goed gelukt!!!;-)
tof je vlaggenlijn

Liesbet Denys zei

Ik maakte ook zo'n tas maar dan zonder de neepjes onderaan. De buitenkant maakte ik met een zeer stevige linnen stof.
www.homemadebyliesbet.blogspot.com