donderdag 9 oktober 2014

De eerste echte boekentas!

Belofte maakt schuld! Vorig jaar beloofde ik mijn jongste zoon Finn een zelfgemaakte boekentas. Ondertussen loopt hij er al een goeie maand mee te pronken én moet ik de boekentas nog steeds behandelen tegen de regen. Hmpff. 

Ik moet zeggen, 'k ben er zelf behoorlijk trots op. Had nooit gedacht dat ik erin zou slagen, want het leek me een hels werk. Uiteindelijk viel het al bij al wel mee. 

Ik wou eigenlijk dit patroon testen, maar ik zat met een deadline en dit patroon kwam maar half augustus uit. Kwam daar nog eens bij dat ik het lumineuze idee had opgevat om de boekentas op reis te maken. Lees: er zat niets anders op, wegens tijdsgebrek (ondertussen ken ik mijn onvolmaaktheden al, één daarvan is het gebrek aan planning).

Op zoek naar een ander patroon dus. Heb even getwijfeld of ik deze tutorial zou gebruiken, maar ik wou toch echt een patroon dat ik gewoon kon overtekenen.  
Het werd het lagere school boekentaspatroontje van Polka Dot Patterns.

Het patroon is echt doenbaar, al heb ik serieus gevloekt op:

- Het keren van alle delen die verstevigd waren met vlieseline S520. Dit is heel stevige vlieseline, bijna karton maar dan soepelder én wasbaar uiteraard. De hel, maar 't is gelukt!

- het aaneen stikken van de delen met afgeronde randen (de onderkant en voorzak van de tas). Omdat je al met vrij stevige te naaien delen zit en dit dan nog afgerond is, vergt het soms wat trekwerk en goed speldwerk om alles op zijn plaats te krijgen. Maar wederom, 't is gelukt!

Ik kocht de stof hier. Bij het samen overlopen van het patroon en benodigde stof in de winkel, kreeg ik de opmerking dat ik waarschijnlijk heel veel stof zou overhebben als ik de hoeveelheid stof zou kopen zoals aangegeven op het patroon. 
En inderdaad, dit was zo. 
Dus indien je dit patroontje test, zoveel stof heb je nu ook weer niet nodig. Ik heb helaas niet gekeken hoeveel je dan eigenlijk daadwerkelijk maar nodig hebt aan stof. 
Achteraf gezien was het toch maar goed ook dat ik stof teveel had, want 'k heb een paar keer fout geknipt. Maar dan nog had ik stof over. 

Finn mocht zelf mee naar de winkel om zijn stofje te kiezen. Hij koos een uiltjesstof van Kokka. Een iets zwaardere katoenstof.  
 
Misschien volgend jaar nog eentje voor de oudste zoon. Alhoewel dat hij tegen dan misschien geen boekentas meer wil, maar eerder een rugzak. Veel stoerder voor het vierde leerjaar...


Trots was hij wel, op zijn boekentas. By the way... de Zweedse lucht heeft wel degelijk geholpen bij het stikwerk aan deze boekentas. ;-)

5 opmerkingen:

Oon zei

Hij is supermooi! Echt! Ik zou zo nog wel overwegen, ook al koos ik deze keer voor de gemakkelijkheidsoplossing.

Liezewiezewoes zei

schoontje! En respect zeg, ik zie dat niet zitten om daat aan te beginnen. Al dat werk!

Jozefien zei

Ooo wauw, heel mooi gemaakt! Knappe versie, dit!

nelle devisscher zei

zou daar ook een laptop en een A4-cursusblok in passen en misschien nog een flowagenda ook?? Ik wil ook naar het eerste leerjaar!

Katrien Van Gompel zei

Kan je dit patroontje nog ergens vinden? Ben er al hele tijd naar op zoek.