woensdag 28 december 2011

°°° Pakjestijd °°°

Voor de eerste maal lag er handgemaakt naais onder onze kerstboom. En ik vond het spannend! Een groot en dik pak voor Sem en twee kleine pakjes voor Finn. Waarom vond ik het spannend? Meestal zien ze waarmee ik bezig ben en weten ze al waarover het gaat. Maar hoe gaat dat bij cadeautjes geven?  Top secret, telkens ze de kamer binnenkwamen... alles snel wegstoppen!

Maar wat maakte het helemaal spannend. Wel, de zonen beginnen voorkeuren te krijgen. "Neen, ik wil die pull niet" en "ik wil dat t-shirt niet aan". Vooral de jongste heeft hier nogal last van. De oudste kan ik nog redelijk aansingelen met mijn keuzes. 
Dus ja,een risico, een cadeautje onder de kerstboom én dan nog wel kledij. 


Voor Sem maakte ik een winterjas - en 't wordt begot volgende week 10°C!!! Voor Finn maakte ik twee t-shirts met lange mouwen in (het-oh-zo-gevreesde-maar-nu-niet-meer) tricot. Ik vreesde dus voor diezelfde reacties zoals hierboven. Doemdenken is me niet vreemd, dus zag ik alle (met liefde) gespendeerde uren opgaan in kasthangertjes. 

Gelukkig, niets was minder waar. Met denkbeeldig tromgeroffel zag ik de pakjes op kerstdag opengaan en er verschenen zowaar blije gezichtjes. Oef! En de goedkeurende blikken, de ooohs en de aaahs van de familie streelden ook wel een beetje mijn ego. Huij!

En wat die tricot betreft, volgens mij heb ik het onder de knie. Hoe verbazend makkelijk is dit, met dank aan Sharon en haar XY-files waar ik af en toe eens ging piepen voor wat back-up ;-).


De winterjas

Stof winterjas: een dikke tweed die ik kocht op een stockverkoop in Brugge. Voering jas: blauwe sheepskin (of hoe noemt dat) die ik vond in de kringwinkel. Patroon: winter Ottobre van 2011.Tricot t-shirt nummer 1

Patroon uit de Ottobre (weet niet meer welk en ben nu te lui om naar boven te lopen, ik denk van 2010), met raglanmouwen. De boordstof die ik hier gebruikte was van iets mindere kwaliteit als van het onderstaande t-shirtje. Het verschil is te merken in uitzicht (is net uitgerokken) en was vooral te merken in het naaien: de betere kwaliteit naaide veel makkelijker.
Stof met olifanten vond ik hier.


Tricot t-shirt nummer 2

Idem als hierboven, maar dan met goede boordstof. Op de foto kan je dit natuurlijk niet zo goed zien, maar echt het is een wereld van verschil. Stof: vond ik opnieuw hier.
13 opmerkingen:

wannesraps zei

heel leuk gedaan!!!
Maren

Mamasha zei

Mooie jas! Die stof ziet er geweldig uit. Sjiek!

La fille Hella zei

Ze lijken er wel heel blij mee!
Heel mooi.

IeneMiene zei

Amai, mooi zeg. En dat stofje van die jas: wauw!!!

Nele84 zei

Oh, ik ben ook waarlijk fan van die stof van de jas! De kleur is ook echt prachtig! En inderdaad, goeie boordstof does the job :-)! Volgende keer ook tshirtjes maken voor VK? ;)

Isabelle blogt zei

wauw wauw wauw!!

mamakers zei

Mooi!!

lots of lili zei

Dank u allemaal.
En dat ik eerst nog getwijfeld heb of ik de blauwe stof wel zou gebruiken. De vrouwelijke intuïtie heeft het hem gedaan ;-)).

Melike zei

Waaw, die jas is echt supermooi!

Iris (olapa) zei

Wauw wat een leuke cadeau's wat zullen ze er blij mee zijn !

Pienkel zei

Mooie cadeaus hoor! Mocht je me toch nog eens kunnen vertellen waar het raglan-shirt-patroon te krijgen is, dan hou ik me aanbevolen. Heb net prachtige tricot voor m'n kleine ventje gekocht, en wil daar een soortgelijk shirt van maken, deze zien er prachtig uit!

lots of lili zei

Hey Pienkel,

ik heb het nog eens opgezocht. Het patroon voor de t-shirts kwam uit Ottobre nummer 4 van 2011, het herfstnummmer. Veel succes alvast en merci voor de complimentjes allemaal.

Pienkel zei

Dankjewel! Ik ga kijken of ik hem nog ergens kan bestellen ;-) Heb net de twee soorten stoere tricot met tractors en kraanmachines binnengekregen, dus moet aan de slag voor ons kleine mannetje...