woensdag 23 november 2011

°°° bedtijd met eendjes °°°

Kindjes groeien, kleertjes worden kleiner, het moment voor mama om de naaimachine boven te halen. Het werd tijd voor een nieuwe pyama voor Finn. Ik kocht al een tijdje geleden een leuk eendenstofje in heel zachte flanel.  Ik kon aan de slag! Helaas kocht ik net dat reepje stof te weinig, ik had enkel stof voor de broek en zo'n 20 cm te kort voor het truitje. Een andere oplossing moest uit de mouw worden geschud. 
Ik kocht een t-shirt met lange mouwen en maakte een applicatie van Finn's naam uit dat eendenstofje voor op het truitje. Opzet geslaagd, de zoon was heel blij.De pyama valt wel nog een beetje groot uit, maar dan kan hij er volgend jaar nog een winter van genieten. Nog eventjes de broekspijpen omdraaien dus.


En aangezien ik toch in pyamamodus stond, maakte ik nog een pyamabroek voor broer Sem erbij. 


Pyamatrui volgt nog, eerst eens zien of ik nog genoeg stof heb ;-)7 opmerkingen:

Joanna zei

een creatieve oplossing !

Mamasha zei

Keilief die eendjes! En zo'n grote zonen al!

Caroline zei

wat een mooie pyjama's zeg! ik wilde binnenkort ook een pyjamabroekje voor mijn zoon maken, die zo te zien ongeveer zo groot is als jouw oudste. nu ben ik, na jouw berichtje, wel erg benieuwd hoeveel stof je voor de broek nodig heb.... een meter?! of ik denk toch minder?

rokodil zei

super die eendjes flanel!

wannesraps zei

waar haalde je dat leuke eendenstofje!!!

lots of lili zei

à Sharon: ze groeien als kolen. Net als die van jou é :-).

à iedereen: merci voor de leuke reacties.

à Wannesraps: bij stoffen Verkempinck in Zandvoorde - Oostende. Maar daar moet je chance hebben om iets leuks te vinden.

lots of lili zei

à Caroline: Ik heb de pyama in maat 110 gemaakt. Ik had een lap van 130 cm met stofbreedte 70 of 75cm dacht ik. Al de stukken konnen er dus bijna op, maar had dus een kleine 20 à 30 cm tekort. Hoe ik de verschillende stukken ook legde, telkens had ik wat tekort. Dus ik denk dat je toch beter 1,50m neemt. Succes.