dinsdag 23 december 2014

Handmade in Brugge


Als geboren en getogen Bruggeling, wil ik graag Handmade in Brugge, een prachtig Brugs initiatief, in de kijker zetten. Handmade in Brugge is een label dat jaarlijks uitgedeeld wordt aan verschillende ontwerpers en makers. 

En omdat ik het niet beter kan zeggen, hier een stukje van hun eigen website:

Handmade in Brugge zet Brugse makers in de kijker. 
Mensen die met passie de wereld om ons heen vormgeven. 
Geworteld in traditie én inzettend op creatie en innovatie. 

Een bewonderenswaardig initiatief, want tegenwoordig is het soms makkelijk om te kiezen voor grote ketens waar alles kant-en-klaar in de winkelrekken ligt. Ik ga mijzelf hier nu niet goedspreken, af en toe "bezondig" ik mezelf ook wel eens met zo'n aankoop. 

Maar zo heel af en toe probeer ik toch de plaatselijke ontwerper te steunen en dan weet je dat je iets unieks in huis hebt. En net dat maakt het heel bijzonder. 

Deze zomer kreeg ik zo'n handgemaakt cadeautje van mijn man. Iets wat al heel lang op mijn verlanglijst stond. Een sjaal van Ilse Acke

En de sjaal was perfect. Zie hoe content ik was ;-).
Maar helaas moest de sjaal nog even wachten in de kast. Zes maanden, om precies te zijn. Tot de winter in 't land was. Tot mijn hals de koude wind niet langer kon verdragen en ik een warm wollen omhulsel er rond wou.

En de sjaal is nog steeds perfect:


Ilse Acke is één van de makers met het Handmade in Brugge label. Prachtig werk levert ze. Onlangs nog kreeg ze de prijs van Innovatieve maker bij Handmade in Brugge. 

Handmade in Brugge lanceerde dit najaar trouwens een heel leuke eindejaarscampagne. Via hun website kun je stemmen op je favoriete maker én bovenop maak je door te stemmen kans op een waardebon van € 200 bij één van de twintig geselecteerde makers.


Mijn stem kun je al raden zeker ;-). Stemmen kan nog tot 31/12. Waag snel je kans!!

Al was het moeilijk kiezen, want van haar man, meubelstoffeerder Jeffrey, zijn we ook fan van het eerste uur. Hij verricht wonderen met oude meubelen. Een tijd geleden herstoffeerde Jeffrey een zeteltje van ons en maakte er een prachtwerk van. Een vakman in hart en nieren.

De oude versie - met kat:


De nieuwe versie:


Stemmen dus op je favoriet maker! 


Geen opmerkingen: