maandag 7 juli 2014

DIY-gebricoleer en een clutch voor de juf

Oef, de juffencadeautjes zijn op tijd klaargeraakt dit jaar. Ook al laat dit late schrijven uitschijnen dat dit niet zo was. Toch wel, vrijdag 27 juni kregen alle drie de juffen hun presentje van mijn twee jongens.

Drie juffen? Tja, als er eentje zwanger wordt en moet stoppen in de helft van het jaar, verdient ze ook nog een cadeautje, vond ik. De juffen kregen alledrie een gepimpte pot met homemade-cupcakes en een leuke mini-clutch. 

Voor de gepimpte pot/bokaal liet ik me inspireren en leiden door Pinterest. Jullie hebben ze waarschijnlijk wel al eens tegengekomen. Die DIY-bokalen met een boerderij/safaridiertje netjes in een kleurtje gestoken. 
Heel simpel om te maken, al had ik beter toch eens een tutorial erbij genomen en gelezen i.p.v. enkel af te gaan op de foto's. Of ik had beter 'Het leuke vakantieboek' van haar, wat eerder aangeschaft, dan was ik te weten gekomen dat een laagje primer geen kwaad kon. 

Ik had dus drie REUZENpotten appelmoes gekocht, maar kwam plots tot het besef dat noch ik, noch de man, noch de kinderen het zagen zitten om twee weken appelmoes te eten. Gelukkig vond ik drie mooie potten met een simpel metalen draaideksel (in de A.). Ideaal om al mijn DIY-skills op bot te vieren.

Het resultaat zonder laag primer is een ietwat doorzichtig fluogeel gespoten deksel en dier. Oh ja, wat kwam ik nog te weten: spuitbus-lak loopt dus af hé. Misschien had ik beter ook nog eens naar Roger gekeken. 
Soit, de juffen waren content, da's 't belangrijkste.
Sem mocht zijn kaartje zelf schrijven, Finn moet nog een zomervakantie wachten, maar hij popelt al om te leren schrijven.
Labels: Eva & Anne, hier te koop.

  Homemade cupcakes... Jammie!
Als kers op de taart maakte ik nog voor elk van de juffen de mini-clutch Tilly uit 'Mijn tas' (van haar en haar). 

  Met bijhorende tekeningen voor de juffen van de jongens.
Ook jongens tekenen hartjes... :-)


Op naar een volgend schooljaar en ...snif... definitief afscheid van het kleuter.






3 opmerkingen:

Marlies zei

Waw! De juffen zullen zeker blij geweest zijn! Ik maakte vorig jaar de potten ook zonder primer en spuitbus van de A. Met hetzelfde resultaat, ze staan hier in de keuken. Nu voor de juf met primer en betere spuitbus van de hubo. En je hebt gelijk...! De clutch is ook super!

elisanna zei

Wat een knappe Tilly's! Mooi!

Liezewiezewoes zei

moh! Primer op die beesten! Dat ik daar nog nooit eerder op kwam! Hier in mijn keuken ook fluoroze-met-vlekken-beesten op mijn potten! Ik ben ook te lui om die handleidingen te lezen ze :D