donderdag 4 juli 2013

Juffencadeautjes met een traan

Dit jaar hadden Sem en Finn elk een fantastische juf en zij verdienden een presentje om het schooljaar af te sluiten en de vakantie mooi te starten. 


Ze kregen elk een fabric basket. Zeer snel en makkelijk te naaien cadeautje. 

Gevuld met superveel lekkers.                    Ik maakte nog een notitieboekhoesje in toile cirée. Het ideetje haalde ik hier via haar
Supersimpel om te maken en toch... en toch... ben ik zeker VIER keer opnieuw begonnen. Ofwel was de draad niet mooi gestikt.  Ofwel verschoof heel de boel. Dan had ik weer verkeerd gemeten.
Welke les heb ik uit mijn juffenmaaksel getrokken: haast en spoed is zelden goed!!     En... volgende puntjes indachtig houden:

1. stik traag... ZEEEEEEEEEER traag
2. meet de toile cirée rond het notaboekje wanneer het dichtgevouwen ligt
3. ik lijmde binnen- en buitenkant aan mekaar op 2 cm van de rand, zo kon ik zorgeloos stikken zonder dat de boel verschoof ;-). Waarom 2 cm van de rand: zo gaat je naald niet door lijm (anders miserie gegarandeerd!!)


Sem schreef zelf een tekstje in het notaboekje. De tekst verzon hij helemaal zelf, mama hoefde niets in te fluisteren. Mijn kleine lieve schat... het eerste leerjaar met groot succes afgewerkt. Als je dan ziet hoe hij zo'n deze mooie tekst schrijft voor zijn juf en dit al zonder problemen kan. Dan pas besef je hoe snel het allemaal gaat.
Ik pinkte zowaar een traantje weg. Met wat hulp van mama, vonden we een leuk tekstje voor de juf van Finn. De tekening is uiteraard van Finn's hand, al was hij wel wat ongeduriger tijdens de afwerking ;-).
Apetrots gaf hij het cadeautje af aan de juf. Onze kleine Finn heeft ook een fantastisch jaar achter de rug en al kun je in het tweede kleuter nog niet spreken van een echt rapport, toch is hij superflink geweest dit jaar. Traan 2 ;-).4 opmerkingen:

mANdarien zei

Super gedaan van de kindjes en natuurlijk ook van de mama ! Die mandjes zijn inderdaad heel dankbaar om te maken. Vrolijke stofjes en dat toile cireeke is ook helemaal mijn ding. Schoon !

Twee emmerkes water zei

leuke cadeau's en van dat tekstje zou elke mama en juf smelten! wat een schatje :)

Isabelle blogt zei

Moh, da stofje van de mandjes is hetzelfde als je header :-)

Vero zei

mooi en lief!!