zondag 26 mei 2013

Zomeroutfit voor een druilerige dag

Een goeie week geleden was er het lentefeest van Sem. Door het aanhoudende regenweer bliezen we (drie dagen voor het feest, dus 't was nipt) de geplande BBQ af, maar in een mum van tijd vonden we een heel lekker (zeker aan te raden) alternatief

Ik had (zoals iedereen) eigenlijk de zon verwacht de 18e mei, dus stikte ik ook een zomeroutfit bijeen voor Sem. Helaas, helaas, het Belgische weer zit de laatste tijd echt NIET mee. 

Model hemdje: Gingerbread (uit Homemade Mini Couture), stof Bambiblauw
Model broek: Boardwalk (uit Homemade Mini Couture), stof Koekepeertje

Ik knipte in eerste instantie voor zowel hemdje als broek een patroon voor de leeftijd 7 jaar uit. Maar na het maken van het testhemdje bleek dit echt wel te klein te zijn. Hoera voor vijfjarige Finn, hij heeft er nu ook een hemdje bij. 

Dus maakte ik alles voor alle zekerheid twee maten groter, alles voor 9 jaar. Resultaat: hemdje perfect, broek vééél te groot (zie foto's). Dus die is zeker op de groei gemaakt :-).

Het bijeennaaien van de outfit moest allemaal een beetje snel gaan (tot 2u 's nachts zitten naaien, humpf), dus is de afwerking van het hemdje - lees borstzakje - voor een later tijdstip voorzien.

De knopen zijn drukknopen (eigenlijk bedoelt als anorakknopen, dus te zwaar), maar mijn luiheid én weerzin tot knoopsgaten naaien én knopen aannaaien, hebben het gewonnen op de alledaagse knoopsgaten.


De kindjes hadden geen last van het regenweer, die bouwden heel hun kamer om tot één groot kamp (alle matrassen uit de bedden gesleurd, glijbanen gemaakt,...). Oef.

Supergoeie foto's zijn het bovendien niet, maar het moest wederom snel gaan én Sem had niet veel goesting om stil te zitten. 

Ik erger me de laatste tijd trouwens blauw aan mijn kodak (Nikon). Er zit ergens een fout in het toestel of in de lens waardoor op de meeste foto's een rode lijn verschijnt. Een hels karwei om allemaal weg te fotoshoppen (had ik dus ook geen zin in vandaag). 
Als er iemand een tip heeft voor een goeie kodak, altijd welkom.

Kort verslag (had echt geen schrijfkriebels vanavond),
maar wel goesting om zijn tenue eens te tonen. 

Leuk lentefeestje met veel blije gezichten, meer moet je niet hebben.6 opmerkingen:

Khadetjes zei

Hij ziet er goed uit! Grappig, ik had deze week hetzelfde stofje - maakte ook een Gingerbread - maar legde het toch nog even aan de kant, ik kon er precies nog niet in knippen...

Oon zei

Een hele mooie tenue van Sem!
En die rode lijn? Geen idee? Eens googlen?

lots of lili zei

à Lies: ach, ik heb het al opgegeven met die kodak. Na twee jaar (net buiten garantie), wou hij ook al niet meer mee (de spiegel klapte niet meer terug. Toen nog laten herstellen voor 150 euro en nu dit. Ander en beter zou ik zeggen.

Katja (@Yane) zei

Heel mooi! En wat een knap ventje!

Vero zei

mooie tenue!!!

Alfonsiene zei

Heel mooie outfit! Jammer van het slechte weer, ik denk dat er veel zich mispakt hebben.