dinsdag 22 mei 2012

Zoek de fout!

Af! Af! Af! Eindelijk! 'k Kan geen zomerjasje meer zien. Vooral omdat ik nogal wat gepruts heb met deze. Nog een geluk dat de lente nu nog maar door heeft dat het lente is en Sem zijn winterjas nog wat langer kon dragen. 
Nochtans, zo'n moeilijk patroon was het niet. Al heb ik hier en daar wat veranderd. Het basispatroon bleef behouden, ik haalde het bij Lilly Giggle. Uiteindelijk gebruikte ik geen zakken van een oude broek, maar maakte ik er zelf. Een recyclage-kap zag ik ook niet zitten, dus maakte ik de kap van het Heidi and Finn-model.


Waar ging het mis:


1


De mouwen waren te kort, nochtans hield ik me exact aan het patroon. Maar de armen van een Amerikaanse zesjarige zijn blijkbaar véééél korter dan die van een Belgische zesjarige (of die van mij heeft echt al lange armen). En te zien aan Sem bij het passen, content was hij niet. Ocharm.Dat treurig gezichtje zou ik geen ganse zomer kunnen verdragen, dus ben ik hier en daar wat gaan aanpassen. Een stuk bijzetten bij de mouw... nu weet ik... tricotmouwboord losmaken is een kl*** job.2


Er was wat gesukkel met de rits. Ik sneed het uiteinde van de rits te vroeg af, daarna pas checkte ik of alles wel goed zat. Natuurlijk was het dan al te laat, Eruit halen en opnieuw steken kon niet meer. Een nieuwe kopen en helemaal opnieuw beginnen...  NOT!!!!


Dus aan wie 't nog niet opgevallen was, goed zo! 't is zo bedoeld... een speels effect in de jas. Humpf.

Voor wie 't wel al opgevallen was. Tja, beginnersfout zou ik 't niet meer durven noemen. Haastige-overhaast-fout lijkt me beter passen. Nu moest ik dus ook nog de boordband langsonder gaan aanpassen en zorgen dat het er nog een beetje deftig uitzag. Het heeft me wat werk gekost, maar 'k ben er geraakt.


De stofjes:


* buitenzijde: sweaterstof en tricotboord van bij Verkempinck stoffen, knopen ooit gevonden op een rommelmarkt
* voering: Koekepeertje
* jaszakken: buitenzijde - Verkempinck, binnenvoering zak - Koekepeertje

4 opmerkingen:

Liezewiezewoes zei

Speelse effecten moeten er zijn bij een jas van een zesjarige :) er kunnen er nie genoeg zijn jong :)

wapiti zei

Uiteindelijk, na al je 'problemen' toch geweldig goed gelukte jassen!

Alfonsiene zei

Jammer van de onderkant! Maar je kunt nog altijd zeggen dat het erom gedaan is eh ;)

Mimi zei

het s gewoon prachtig!!!
liefs, mimi xxx