dinsdag 8 mei 2012

Oud nieuws

Een halve nieuwe post hier.  Een paar weken geleden verscheen onderstaand halterkleedje reeds op de site van onze naaiclub Studio Stik. Schone pose é ;-))).Jep, hét halterkleedje voor Van Katoen (nog steeds te koop trouwens op hun webshop), van de hand van deze madam. Ik maakte het dus ter voorbereiding van onze Studio Stik avond, waar we ons op een tricotjurkje gingen smijten. Een poepsimpel patroon ...als je het doorhebt ;-)


Toen ik eraan begon, was ik eigenlijk te lui om de juiste maat op te meten. Het goede nieuws is dat ik blijkbaar een maatje minder mag nemen deze zomer, hiephoi! Het slechte nieuws is dat ik nog wat moet innemen hier en daar, en laat dit nu net mijn favoriete job zijn, humpf!

De foto van het onafgewerkte (zie zoom onderaan) jurkje dateert nog van voor de Studio Stik avond. Ik wou namelijk voor de eerste maal een coverlock uittesten (waarvoor dank aan onze sponsor). Wat blijkt, zeer handig zo'n coverlock. 


Waarom heb ik dan nog geen nieuwe foto van het netjes omgezoomde kleedje in blote benen, met zomerse sandalen en blote kieten.
Wel:
1. de lente neemt voor 't moment een loopje met ons.
2. mijn kieten zijn nog altijd even wit als vorige zomer, bijgevolg zou er geen kleurverschil op te merken zijn met het kleedje.
3. twee weken geleden ging ik met 't werk op Outward Bound weekend. Vooral aan het onderdeeltje 'speleologie' hield ik wat blauwe plekken - lees: bloeduitstortingen in mijn geval - over aan mijn scheenbenen. Schorteblauw, zoals ze dat hier in Brugge zeggen. Dus euhm, mijn benen zijn nog niet klaar voor kiekjes. Momenteel zit ik aan het kleur: paars/geel, wat zal volgende week brengen?3 opmerkingen:

Nienke zei

Prachtig kleedje!
Misschien moet ik toch ook nog super snel het patroontje bestellen!

Sweet Sienna Hope zei

Halterjurkjes zijn super in de zomer, zou dit lukken zonder overlock?
groetjes, Iris

lots of lili zei

@ Iris: het kleedje lukt perfect zonder overlock hoor.