maandag 10 oktober 2011

°°° boekenbeesten °°°

Ergens in juni dit jaar riep het juffenkorps van de school de hulp in van Studio Stik. Voor een boekenproject op school moesten er per graad boekentassen gemaakt worden. De kinderen kunnen dan met behulp van deze tassen boeken halen uit de bibliotheek van 't school. 
We kregen een budget én we kregen drie maanden de tijd. Mijn opdracht was de tas voor de kleuters maken. En plots was daar oktober en er was... nog geen tas. 


Ik weet van mezelf dat enkel strakke deadlines werken, maar nu had ik mezelf toch wel in zeer nauwe schoentjes gestopt. De tas moest vrijdag ten laatste op school afgegeven worden. Donderdagmiddag was ie af en vrijdagochtend stopte ik hem in handen van de juf. Oef!


Oh ja, het moest een omkeerbare tas worden met vrolijke kleurtjes, een lust voor het oog van de kleuters dus. 


De opgenaaide zak staat er nochtans recht op, maar door de foto lijkt ie ongelofelijk niet-in-het-midden erop genaaid. :-(Ik wou een stevige messenger-bag maken en kwam terecht bij mmmcrafts. Het patroon en de handleiding gebruikte ik deels, hier en daar paste ik wat aan en zette de tas naar eigen hand. De flap werd afgewerkt met biais, alsook de opgenaaide zakken. Die opgenaaide zakken waren trouwens een huzarenstukje, want met de hand opgenaaid. En laat dit nu net niet mijn ding zijn. Alle stoffen werden verstevigd, de ene kant met gewone vlieseline, de andere kant met thermovlieseline. Voor een superzacht, fluffy en stevig resultaat!
De paddestoelen en eekhoorntjesstof haalde ik hier, de rood-met-witte-stippen-stof haalde ik hier.

Per boekentas moesten er nog boekenbeesten gemaakt worden. Voor wie zich afvraagt welke monsters dit zijn, hier kun je ze aanschouwen met een beetje uitleg erbij. 
Elk boekenbeest representeert een thema, een bepaald gevoel. Vervolgens kiezen de kinderen en/of juf een boekenbeest en hangen die aan de boekentas. Op stap met boekentas en boekenbeest...


Bedoeling was dat we de boekenbeesten op transferpapier gingen printen en dan een soort van sleutelhangers of broches te maken met de boekenbeesten erop. Ik had hier helaas geen tijd meer voor en dankzij E. (mét buttonmachine op haar werk) werden het buttons. Om ze mooi bijeen te houden maakte ik  nog een ritstasje (afgewerkt met biais).  I.'s tas zul je waarschijnlijk al gauw kunnen bezichtigen op Punabella. Dan zie je ook meteen de gestikte boekenbeesten.


5 opmerkingen:

Karmijn & Kobalt zei

Waw, hij is prachtig!! En het doel trouwens ook! Héél knap gemaakt hoor!!

Vero zei

wauw L!!! heel sjiek!

Oon zei

Oh, waaw! Ik onthoud vooral 'ritstasje met biais - zeker proberen: check'.

Katja (@Yane) zei

Wat een prachtige tas! Heel leuke stofjes! Meer dan geslaagd!

rock-on@béné zei

amai, mooi!