zondag 17 april 2011

Mijn oprechte excuses...

... aan mijn zoon Sem wanneer hij onderstaande foto's binnen een aantal jaren nog eens te zien krijgt. Dit is het soort foto die - waarschijnlijk tot groot jolijt van zijn vrienden - zal gebruikt worden om fotoalbums te maken uit de kleutertijd, bij de jeugdbeweging voor quizzen, feestjes, enzoverder.

Dit doel had ik echter niet voor ogen bij het nemen van de foto's. Ik had gewoon geen beter model en de oudste zoon was slachtoffer. Alhoewel slachtoffer. Hij had er blijkbaar geen probleem mee het rokje aan te passen. Eerst moest ik hem wel verzekeren dat het rokje een cadeau was voor zijn nichtje Marthe, het zeker niet voor hem was, want "ah ja, jongens dragen geen rokken hé en ik ben een jongen hé, mama". Tuurlijk schat, enkel eens kijken of het rokje mooi valt. Uiteindelijk is Marthe is wel 3 jaar ouder en heeft veel langere benen, maar soit. Foto's gelukt, de rok valt goed - op Sem's poep ;-), nu nog afwachten of het goed zit op M.'s heupen.
Voor de rok gebruikte ik dit patroon. De stof kwam van hier, de zoom van de rok werkte ik af met een rood kantje.


Hopelijk krijg ik snel een fotootje toegestuurd van schoonzus S., kan ik deze ook bloggen. Want eerlijk toegegeven, ik ben reuzebenieuwd of het rokje goed zit of niet. Eigenlijk had ik mijn nichtje vorig jaar al een rokje beloofd, maar om de een of andere duistere reden, ging het ergens fout en kwam ik dit uit, niet draagbaar én nog stééds niet afgewerkt!

5 opmerkingen:

elisanna zei

Geweldig! Ons zoontje loopt zo hele dagen rond (thuis hè, op stap moet de rok echt uit!), maar dan met een groene versie van deze polkadotcirkelrok. Hij is er bijna drie, en zit helemaal in zijn prinsessenperiode;)

Isabelle blogt zei

Enkel es kijken of het rokje mooi valt... maar er ondertussen wel een serie foto's van nemen! ;-)
Maar, tis schoon, al denk ik dat het je nichtje nog beter zal staan!

Vero zei

allé L ;-))
Hij valt idd mooi, hier nog altijd de rekker vaststikken

Makkie zei

Ach de stakker. Hij lacht er wel heel lief bij, dat dan weer wel!
Hartelijks

Anoniem zei

Wat schattig. Hij heeft die ervaring dan toch gehad.
Hopelijk komt die trent terug. Doet me aan mijn eigen kindertijd denken. Ik droeg als kind tot mijn drie jaar altijd kleedjes, en ik hehb er nu nog soms spijt van dat het toen ik vier jaar werd geen kleedjes meer mocht dragen, tenzij in huis als er geen bezoek was, maar dan tot mijn vijfde jaar.