maandag 29 november 2010

Zsazsa-gilet voor aapje

Mijn oudste zoontje Sem zag het volledig zitten: aapje moest en zou een wintertenue krijgen.  Op school maakte hij onlangs een weerkalender, dus elke ochtend kijkt hij naar buiten en past zijn kalender aan, van wolken naar regen naar...

Aapje, de knuffel die hij sinds zijn geboorte heeft, heeft het nu koud en dus vroeg Sem me op een dag om een jas te maken voor aapje. Een uur later moest er nog een broek bij. Nog een uur later gebreide wanten en een muts. En natuurlijk mocht een pyjama voor het slapengaan ook niet ontbreken.

Dit is ons knappe model:Beloofd is beloofd, maar zo'n kleertjes op knuffelmaat, daar had ik me nog nooit aan gewaagd. Dus heb ik even een oplossing tussendoor gezocht. Het Zsazsa-gilet!!!
Zo gezegd, zo gedaan... het patroon snel gedownload via la Zsa Zsa's blog en aangezien ik zelf niet zo'n photoshopwonder ben, heeft P. (manlief) dit wat verkleint voor me.


Sem lag in een deuk de eerste minuut toen hij deze ochtend zijn knuffel zag. Hij vond het blijkbaar ongelofelijk grappig. Zo tevreden als hij was, mocht aapje mee naar school. Zijn gilet hing zelfs aan de kapstok in de gang en thuis hangt hij naast Sem's jas :-))).

Op naar de gebreide muts...

3 opmerkingen:

Marleineke zei

grappig én goe gelukt! Tja die weer-kalender is blijkbaar 'in' in de kleuterklas..ook hier krijgen wij de laatste tijd s morgens een snele kleuter-update van het weer..."mama, het sneeuwt!..maar nee manneke dat kan nog niet..of oesje toch wel?!"

Mme Zsazsa zei

Leuk! :)

Vero zei

ooooh zo leuk!!! schattig!