zaterdag 27 december 2014

★ Merry everything and a happy always ★

Christmas. That time of the year. 

Ik vind het eigenlijk best een gezellige periode. De kerstboom zetten. Het huis volzetten met kaarsen. Mijn oudste zoon heeft het trouwens nogal voor sfeer. Een fortuin gaven we al uit aan theelichtjes. Niet dat ik er rouwig om ben. Ik vind het juist heerlijk als ik mij samen met de jongens kan onderdompelen in gezelligheid.  

Zonder cadeautjes geen kerst natuurlijk. Vanaf er pakjes onder de boom liggen smeken de jongens ons om de haverklap of ze hun pakje al mogen opendoen. 

Hoe gaat het bij ons te werk in de familie? Niet zoveel anders als bij andere families volgens mij. Begin november trekken we iemands naam en dan mogen we deze persoon in december blij maken met een pakje. Meestal krijgen we een lijstje mee en schuimen we de winkels af, op zoek naar hét perfecte cadeau van dat lijstje. 

Bij ons krijgen de kleine kinderen, lees: tot en met de lagere school, cadeautjes van de ouders en grootouders. Vanaf het eerste middelbaar doen de kersverse tieners mee met naampjespot. 

Dit jaar zat Marthe, ons 12-jarig nichtje, voor de eerste maal in de pot met naampjes. En ik had haar naam getrokken. 

Geen lijstje voor mij met typische tienerwensen. Ik had nochtans een CD van One Direction verwacht (voor zover ik mee ben met de leefwereld van een 12-jarige) of een iTunes kaart of zo. Maar neen. 

Eén ding stond er op het lijstje: een laptophoes, het liefst een zelfgemaakt modelletje. Had ik even geluk. Ik hoefde dit jaar geen drukke winkelstraten af te schuimen. Hiep hiep hoi! Dank u, nichtje! 

Ik maakte er eentje volgens het model van mijn eigen zelfgemaakte laptophoes.  Met stof Seashore shelly van Soft Cactus (hier aangekocht) en een sterrenstofje (ook bij Hotstof).




Als extraatje maakte ik er nog een ritstasje bij. Met dezelfde stofjes en volgens dit patroon. Met dank aan Elisanna voor de tip. 
Een plezier om te maken dit tasje. In een wip klaar en supermakkelijk. 





★ ★ ★ ★ ★   Prettige feesten, iedereen!!   ★ ★ ★ ★ ★
© Studio Inktvis


dinsdag 23 december 2014

Handmade in Brugge


Als geboren en getogen Bruggeling, wil ik graag Handmade in Brugge, een prachtig Brugs initiatief, in de kijker zetten. Handmade in Brugge is een label dat jaarlijks uitgedeeld wordt aan verschillende ontwerpers en makers. 

En omdat ik het niet beter kan zeggen, hier een stukje van hun eigen website:

Handmade in Brugge zet Brugse makers in de kijker. 
Mensen die met passie de wereld om ons heen vormgeven. 
Geworteld in traditie én inzettend op creatie en innovatie. 

Een bewonderenswaardig initiatief, want tegenwoordig is het soms makkelijk om te kiezen voor grote ketens waar alles kant-en-klaar in de winkelrekken ligt. Ik ga mijzelf hier nu niet goedspreken, af en toe "bezondig" ik mezelf ook wel eens met zo'n aankoop. 

Maar zo heel af en toe probeer ik toch de plaatselijke ontwerper te steunen en dan weet je dat je iets unieks in huis hebt. En net dat maakt het heel bijzonder. 

Deze zomer kreeg ik zo'n handgemaakt cadeautje van mijn man. Iets wat al heel lang op mijn verlanglijst stond. Een sjaal van Ilse Acke

En de sjaal was perfect. Zie hoe content ik was ;-).
Maar helaas moest de sjaal nog even wachten in de kast. Zes maanden, om precies te zijn. Tot de winter in 't land was. Tot mijn hals de koude wind niet langer kon verdragen en ik een warm wollen omhulsel er rond wou.

En de sjaal is nog steeds perfect:


Ilse Acke is één van de makers met het Handmade in Brugge label. Prachtig werk levert ze. Onlangs nog kreeg ze de prijs van Innovatieve maker bij Handmade in Brugge. 

Handmade in Brugge lanceerde dit najaar trouwens een heel leuke eindejaarscampagne. Via hun website kun je stemmen op je favoriete maker én bovenop maak je door te stemmen kans op een waardebon van € 200 bij één van de twintig geselecteerde makers.


Mijn stem kun je al raden zeker ;-). Stemmen kan nog tot 31/12. Waag snel je kans!!

Al was het moeilijk kiezen, want van haar man, meubelstoffeerder Jeffrey, zijn we ook fan van het eerste uur. Hij verricht wonderen met oude meubelen. Een tijd geleden herstoffeerde Jeffrey een zeteltje van ons en maakte er een prachtwerk van. Een vakman in hart en nieren.

De oude versie - met kat:


De nieuwe versie:


Stemmen dus op je favoriet maker!