zondag 9 september 2012

Goed gestart!

De school is ondertussen al een weekje gestart en Sem heeft een goeie start gemaakt in het eerste leerjaar. Hij kent ondertussen al 'ik', 'rik', 'maan' en 'roos'. Man, wat gaat dat snel! Aan dit tempo, zal hij al op het einde van de maand een heel boek kunnen lezen. 

De laatste dagen van de vakantie gingen wel met de nodige stress gepaard. Althans bij mij, Sem was er redelijk gerust in.
Reden van die stress: boekentassen gaan blijkbaar vanaf augustus vrij snel de deur uit. Alle winkels in Brugge waar we (ja, zoonlief en ik hadden al wat zitten surfen) mooie boekentassen hadden gezien (hier en hier), waren reeds uitverkocht. En ik was nochtans op voorhand door velen gewaarschuwd. 
Maar kijk, op het nippertje dan toch nog een boekentas gevonden. Dacht ik... ik had een kleuterboekentas besteld. 'k Zag dat ventje al toekomen op zijn eerste schooldag, met een mini-boekentas, net groot genoeg voor zijn boterhamdoos.

Dankzij de lieve dame van de webshop, werd er in no-time nog een bestelling gedaan en vier dagen voor de start van het nieuwe schooljaar was het eerste-leerjaar-formaat (nen echten boekentas!!) er dan toch. Oef!!!

Boekentas: ✔

Een pennenzak is eigenlijk niet nodig voor het eerste leerjaar, maar mama wou er toch eentje maken. Tja, als je dan toch bezig bent ;-).

Pennenzak: ✔


En dankzij haar vakkundige uitleg kreeg ik een pennenzak zonder flapjes! 

De foto's trekken wel op niets en de afwerking van de pennenzak kon ook beter, maar 't moest rap gaan ('k heb dat hier al veel geschreven de laatste tijd).

Wat nog? Een zwemzak én turnzak: ✔

Ik piepte even bij deze madam. En een eerste rugzakje rolde vanonder het naaimachien.

De stof die ik gebruikte was eigenlijk te dik. Canvas, gabardine en jeansstof (voor- en achterkant, binnen). De tunnel voor de touwen waren ook wat te nauw gestikt. In combinatie met de dikke stof is het nogal trekken om de rugzak dicht te krijgen. Maar soit, daar krijgt ie spieren van. ;-)

De andere rugzak mocht iets simpeler, ik gebruikte ook dunnere stoffen,dunner touw en maakte de tunnel voor het touw wat ruimer. Ja, men leert bij... 
De perfecte zwemtas dus. 
Toppunt van deze speeddate met mijn naaimachine is dan nog dat zoonlief liever een rollebolle-rugzakje (zo'n gratis-plastieken-prefab-ding van op een sportdag vorig jaar) verkiest boven een rugzakje van mama. 
Met de troostende woorden erbij: "de volgende keer dat je iets naait mama, ga ik het wel gebruiken hoor."

Enfin, hij zal er toch een gebruiken (die helemaal in olifantenstof). Oef!!

5 opmerkingen:

Piepow zei

Ja, dat gebeurt hier ook, dat ze iets niet wil dat ik gemaakt heb. Toen ze de stof zag waaruit ik haar boekentas ging maken, zei ze "niet mooi!", gelukkig vindt ze de afgewerkte boekentas toch ok :-). Maar jij bent alvast heel productief geweest! En hij heeft een mooie boekentas!

Pretty cool stuff zei

Dan moet je eens schoolgerief gaan kopen op de eerste woensdagnamiddag...het leek wel oorlog, ik werd er helemaal zweterig en lastig van. Het verkeer zat vast en in al die auto's zie je verhitte vrouwen zitten met een paar kinderen en lijstjes in hun handen. Mijn god wat was ik blij toen ik weer thuis was.

JoChapeau zei

Eigenlijk is dat wel lief, zo van die doodeerlijke kinderen ... maar waarom altijd net op die momenten dat het eigenlijk niet hoeft ;-) Weet je, ik vind je creaties alleszins prachtig en vooral dat rugzakje met jeans en gabardine en olifantjes !

Anoniem zei

Hallo...allemaal hele mooie dingen!

Ik ben eigenlijk op zoek naar het touw dat jij ook gebruikt voor je rugzakjes...
Ik er al even naar op zoek. Kan jij mij helpen met enkele verkoopadresjes?
Alvast bedankt. Heleen

lots of lili zei

hey Heleen,

Ik kocht het touw voor de rugzakjes bij Koekepeertje (http://www.koekepeertje.be).

Gr,
Leonie