woensdag 21 september 2011

°°° jeansrok à la knip °°°

Het duracell-konijn is terug in gang geschoten. Na een dipje op het werk, iedereen maakt dat wel eens mee hé. Na een lange, lange stilte op de blog (want het posten van een video breng ik niet echt in rekening als 'het bijhouden van een blog'). Na veel gepieker over eeuwig durende verbouwingen. Na de nieuwe start op school (ok, 't zijn kleuters, er is nog geen huiswerk, maar 't is toch weer een ander ritme). Eindelijk terug op dreef, het voelde een beetje als thuiskomen, terug achter de naaitafel. En nochtans staat hij maar één verdiep hoog, toch kwam het er maar niet van. Hoe kopzorgen alles kunnen tegenhouden.


Terug plannen maken, to-do's afwerken (zoals de broeken van mijn schoonpa die daar al liggen van in mei) en nieuwe projectjes bedenken. 


Om te beginnen bij het begin maakte ik eindelijk werk van het a-lijn rokje van de Knipmode juni 2010. I. gaf me reeds in mei een kopie van het patroon, maar tot nu toe was het blijven liggen. Tot nu. Het werd een jeansrok.met bleke kieten, zelfs na een zomerDe rits is gelukt (na drie maal hersteken), de rok zit goed. Maar eigenlijk ben ik niet tevreden van de rimpels vooraan. Ok, deze foto's werd genomen nadat ik de rok al twee dagen aanhad. Maar toch. I. had het zelfde probleem met haar bambirok en ik nu ook. Ligt het aan het patroon of aan de kunde?


Volgend project na het bekijken van mijn foto's. Misschien toch eerst de tuin onder handen nemen. Het groen ter hoogte van mijn rug is normaal. Maar alles onder mijn voeten en achter mijn benen hoort er eigenlijk niet. Ik hou van een wat verwilderde tuin, maar misschien gaat dit toch wat te ver.


Tot een volgende...


6 opmerkingen:

Marleineke zei

Welcome back! Zeer herkenbare toestanden én leuke " gerieflijke" rok;)

Punabella zei

En de rok is zo schoone :-) (de kieten ook hoor). Heb ook zin om een jeansrok te maken door jou. Past bij alles hé.

mamakers zei

Nochtans een mooie kleurcombinatie hoor, met dat groen op de achtergrond! Ik maakte ook al 3 rokken volgens dat patroon, en ja, dat rimpelt wel een beetje... Maar mijn grootste frustratie: bij 2 van de 3 rokken is de rits al kapot!! Ik haalde ze eruit en stikte gewoon alles aaneen. Volgende keer: rok zonder rits, die trek ik gewoon over mijn hoofd!
Je jeansversie vind ik trouwens echt geslaagd! Je brengt me op ideeën...

Oon zei

Ja, dat zou ik ook nog wel kunnen gebruiken, een goed zittende jeansrok. Ik sla dit idee op, merci!
En dat tijdsgebrek en kopzorgen, idem hier. Ik blog op kortetermijndingen en oude naaisels. In september kwam het naaien er amper van. Maar een ding is zeker: het kan alleen maar verbeteren!

karen zei

hey, mooie rok! ik heb eens zitten denken over 'het rimpelprobleem'. Als je je patroon tekent, meet ook eens de heupomtrek en teken dit af op je patroon (op juiste hoogte vd taille etc...), zou goed kunnen dat je patroon lichtjes moet gewijzigd worden. En neen, wil niet zeggen dat je brede heupen hebt! Wel een smalle taille :-)Ik heb zo'n latten liggen thuis om de juiste vorm te behouden (moest je ze wxillen aanpassen):-)

lots of lili zei

à Karen: heb in de naailes ook al met zo'n latten gewerkt. Handig! Dus ik kan ze daar gebruiken als ik wil. Denk dat ik inderdaad eens het patroon ga aanpassen. Samen met de naaijuf :-), want alleen zie ik me daar geen beginnen aan.