dinsdag 22 mei 2012

Zoek de fout!

Af! Af! Af! Eindelijk! 'k Kan geen zomerjasje meer zien. Vooral omdat ik nogal wat gepruts heb met deze. Nog een geluk dat de lente nu nog maar door heeft dat het lente is en Sem zijn winterjas nog wat langer kon dragen. 




Nochtans, zo'n moeilijk patroon was het niet. Al heb ik hier en daar wat veranderd. Het basispatroon bleef behouden, ik haalde het bij Lilly Giggle. Uiteindelijk gebruikte ik geen zakken van een oude broek, maar maakte ik er zelf. Een recyclage-kap zag ik ook niet zitten, dus maakte ik de kap van het Heidi and Finn-model.










Waar ging het mis:


1


De mouwen waren te kort, nochtans hield ik me exact aan het patroon. Maar de armen van een Amerikaanse zesjarige zijn blijkbaar véééél korter dan die van een Belgische zesjarige (of die van mij heeft echt al lange armen). En te zien aan Sem bij het passen, content was hij niet. Ocharm.



Dat treurig gezichtje zou ik geen ganse zomer kunnen verdragen, dus ben ik hier en daar wat gaan aanpassen. Een stuk bijzetten bij de mouw... nu weet ik... tricotmouwboord losmaken is een kl*** job.



2


Er was wat gesukkel met de rits. Ik sneed het uiteinde van de rits te vroeg af, daarna pas checkte ik of alles wel goed zat. Natuurlijk was het dan al te laat, Eruit halen en opnieuw steken kon niet meer. Een nieuwe kopen en helemaal opnieuw beginnen...  NOT!!!!


Dus aan wie 't nog niet opgevallen was, goed zo! 't is zo bedoeld... een speels effect in de jas. Humpf.

Voor wie 't wel al opgevallen was. Tja, beginnersfout zou ik 't niet meer durven noemen. Haastige-overhaast-fout lijkt me beter passen. 



Nu moest ik dus ook nog de boordband langsonder gaan aanpassen en zorgen dat het er nog een beetje deftig uitzag. Het heeft me wat werk gekost, maar 'k ben er geraakt.


De stofjes:


* buitenzijde: sweaterstof en tricotboord van bij Verkempinck stoffen, knopen ooit gevonden op een rommelmarkt
* voering: Koekepeertje
* jaszakken: buitenzijde - Verkempinck, binnenvoering zak - Koekepeertje





dinsdag 8 mei 2012

Oud nieuws

Een halve nieuwe post hier.  Een paar weken geleden verscheen onderstaand halterkleedje reeds op de site van onze naaiclub Studio Stik. Schone pose é ;-))).



Jep, hét halterkleedje voor Van Katoen (nog steeds te koop trouwens op hun webshop), van de hand van deze madam. Ik maakte het dus ter voorbereiding van onze Studio Stik avond, waar we ons op een tricotjurkje gingen smijten. Een poepsimpel patroon ...als je het doorhebt ;-)


Toen ik eraan begon, was ik eigenlijk te lui om de juiste maat op te meten. Het goede nieuws is dat ik blijkbaar een maatje minder mag nemen deze zomer, hiephoi! Het slechte nieuws is dat ik nog wat moet innemen hier en daar, en laat dit nu net mijn favoriete job zijn, humpf!





De foto van het onafgewerkte (zie zoom onderaan) jurkje dateert nog van voor de Studio Stik avond. Ik wou namelijk voor de eerste maal een coverlock uittesten (waarvoor dank aan onze sponsor). Wat blijkt, zeer handig zo'n coverlock. 


Waarom heb ik dan nog geen nieuwe foto van het netjes omgezoomde kleedje in blote benen, met zomerse sandalen en blote kieten.
Wel:
1. de lente neemt voor 't moment een loopje met ons.
2. mijn kieten zijn nog altijd even wit als vorige zomer, bijgevolg zou er geen kleurverschil op te merken zijn met het kleedje.
3. twee weken geleden ging ik met 't werk op Outward Bound weekend. Vooral aan het onderdeeltje 'speleologie' hield ik wat blauwe plekken - lees: bloeduitstortingen in mijn geval - over aan mijn scheenbenen. Schorteblauw, zoals ze dat hier in Brugge zeggen. Dus euhm, mijn benen zijn nog niet klaar voor kiekjes. Momenteel zit ik aan het kleur: paars/geel, wat zal volgende week brengen?