maandag 27 februari 2012

°°° collega L. °°°

Mijn collega was net jarig en gezien ik er maar eentje heb, moeten we ze soigneren hé ;-). Die collega is een schat én bovenal een boekenworm. Als ik zelf al de tijd vind om een boek te lezen, dan sleur ik mijn boek overal mee: in de sjakosj, naar het kleinste kamertje, in bed, de zetel, naar 't werk, op de fiets,... Mijn boeken zien er daardoor niet meer altijd even netjes uit. Als collega L. een van mijn boeken ziet opduiken uit mijn sjakosj, krijgt ze meestal een kleine zenuwtoeval.


Neen, ze is geen neuroot - of misschien een heel klein 
beetje ;-), ze heeft gewoon een hekel aan ezelsoren, vlekken, kreuken en andere viezigheid op haar boeken.
Ik vind juist dat een boek een beetje gelezen én geleefd mag worden. 


Een boekenhoes leek me daarom een perfect cadeautje voor haar verjaardag. Het model vond ik een tijdje geleden bij deze madam. En aangezien collega L. vaak 2 boeken tegelijktertijd meezeult, maakte ik de boekenhoes groot genoeg voor twee boeken.




Ik wou niet met velcro werken om de hoes dicht te doen, omdat het ene boek kleiner of groter is dan het andere. Met een rekker kan de hoes op alle mogelijke manieren dichtgemaakt worden. Om de knoop in de rekker te verbergen maakte ik een stofknoopje (3 cm) uit dezelfde stof als de hoes.



Binnenin de hoes vond collega L. een prachtig boek van Nicci French, "Bezeten van mij". Gelukkig had ze het nog niet gelezen. Als kers op de taart maakte ik nog een bladwijzer, niet in hetzelfde stofje als de tas, want dat kwam niet mooi uit. Maar de bambi vond ik best ook ok.


Collega L. was alvast heel blij met haar cadeautje.

donderdag 23 februari 2012

°°° liebster °°°

Gisteren was ik blij verrast. Plots kreeg ik bericht van "Le jardin de Juliette", een blog die ik met heel veel plezier volg, dat ik - samen met nog vier anderen - genomineerd werd voor de Liebster Blog Award. Ik had er al wel eens van gehoord, maar wist eigenlijk niet echt waarover het ging.



Hier komt het op neer: de Liebster award is bedoeld om bloggers in de schijnwerpers te zetten met minder dan 200 volgers. Krijg je de award dan geef je die door aan 5 andere bloggers die je in de bloemetjes wil zetten.

Dus, mijn boodschap aan...

Mamakers
Rendier
Vivixi
De vliegjes
Rock on Béné


... doe zo voort!

Graag had ik ook deze dame én deze dame genomineerd, maar Juliette was me voor.

Heel erg bedankt Julie voor de award. En heel erg bedankt aan mijn volgers natuurlijk.




woensdag 22 februari 2012

vier en zes

Ondertussen al dik een maand geleden, maar nog niet vergeten: de verjaardag van onze zonen. Allebei januarikindjes, dus januari is verjaardagsmaand (en dan hebben we ook nog een schoonvader en een broer die verjaren in januari). 


Naar goeie gewoonte bak ik elk jaar cakejes waar ik dan een hoopje m&m's welgemikt op vastplak met wat glazuur. Dit jaar had ik zin in iets meer. Cupcakes met rolmarsepein/suiker, zeer hip en gegeerd tegenwoordig, maar ik had het simpelweg nog nooit geprobeerd. Ik wou wel eens testen of het echt zo moeilijk (of makkelijk) was zoals wordt beweerd. 


Finn was het eerste jarige feestbeest. Een goeie test om alles uit te proberen. Voorlopig hield ik het simpel en werden het sterretjes.


Anderhalve week later was er voor Sem en Finn een feestje met de familie. Twee grote chocoladetaarten versiert met... rolmarsepein.
De zonen mochten allebei een figuur kiezen. Rara, ze kozen krak hetzelfde, allebei een dinosaurus... of draak, 't is maar hoe je 't bekijkt.
De rand van de taart (zie je niet zo goed op de foto's) waren net een kroontje rond de taart.





En neen, dat pakje van Sem maakte ik niet zelf. Dit kreeg hij die dag cadeau, een schot in de roos: een echt ruimtepak met bijhorend lichtzwaard. 

En de cakejes om Sem's verjaardag te vieren op school? Het werden mini-draakjes en een grote taart voor de juffen:



Nog een jaartje om na te denken wat ik bij de volgende verjaardag ga doen.