maandag 8 augustus 2011

°°° speelbroek °°°

Bijna een maand stilte op de blog, een halve maand stilte op de naaikamer. Dit laatste heeft zo zijn redenen. Begin juli durfde ik het nog aan om een foto te posten van mijn nogal rommelige naaikamer. Ik kreeg gelukkig wat bijval, blijkbaar was ik niet de enigste met dit probleem. Nu is het eigenlijk nog erger gesteld met de kamer, een foto riskeer ik niet meer.


De kinderkamer krijgt momenteel een nieuwe look. De hele reutemeteut: er wordt geschilderd, er komen nieuwe kasten, nieuwe bedden,... Met enige trots kan ik toch wel zeggen dat de kasten volledig homemade zijn. Moeder de hen zorgt voor de kleren in de kast, vader de haan zorgt het fabriceren van de kast :-)). 


Hoe leuk zo'n restyling ook is, wat met alle spullen uit die bewuste kinderkamer. Je kan het al raden, alles vliegt in de... inderdaad: naaikamer. Zucht! Tot zover mijn avondlijke naaiuurtjes en genieten van het gezoem achter de naaimachien. 
Net voor al het speelgoed, wasmanden met kleren, knuffels, beddengoed, een halve boekenkast, zakken vol kindertekeningen,... mijn kamer opeisten, kon ik nog snel een machtige ribfluwelen broek (het voorbereidende werk gebeurde eigenlijk ten huize Punabella) bijeenstikken.


Dit stond al lang op mijn verlanglijstje, een broekje voor de kleine mannen in huis. Maar zoals altijd kwam het er maar niet van. Gelukkig is daar ons naaiclubje Studio Stik . En rara wat staat er in augustus op het programma: een broek m/j. Dus hadden we sowieso een preview nodig voor op de website. Geen uitvluchten meer.


De tip voor een makkelijk patroontje kwam van deze madam, thx Vero! Zoonlief Sem mocht opnieuw voor model spelen. Jullie beginnen waarschijnlijk bijna te denken dat ik een lichte voorkeur heb voor mijn oudste als model. Niets is minder waar. Finn heeft gewoon pech jonger te zijn en ik bijgevolg de logische redenering maak... een broek op maat van Sem en volgend jaar voor Finn (den afdrager dus).










En om de zoon tevreden te stellen, een heuse fotoreportage. De gekke bekken bleven grotendeels uit, dus mama was ook tevree.


Volgende keer een short voor papa?