vrijdag 29 oktober 2010

boyzzzz

Eindelijk zijn ze er: de foto's!  Een goeie maand geleden beleefden Sem en Finn een heuse fotoshoot aan zee. Ze zijn nu 2,5 en 4,5 jaar en we wilden ze nog eens op de gevoelige plaat vastleggen voor ze hun kleutermanieren helemaal ontgroeid zijn. Maar dan door iemand die van wanten weet als het op fotograferen aankomt. Die persoon vond ik in Lies van Camp, maakt héééeeel schone foto's onder de naam van Fotochoc.
Ik was zo blij met het resultaat. Mijn lieve, kleine jongens...

















woensdag 27 oktober 2010

Waar ging het fout? Zucht...

Met heel veel zin begon ik aan een verjaardagsrokje voor mijn acht jaar oude nichtje Marthe. Een modelletje uit de Knippie van deze maand, eentje met stolpplooien. Vorig jaar in de naailes had ik al eens twee rokjes gemaakt, dus zo moeilijk kon dit niet zijn. Dacht ik.
Ik volgde netjes de werkbeschrijving tot ik bij het deel kwam van de plooien. Stolpplooien. Nog nooit gedaan, had er geen idee van hoe je dit moest doen. En als je het enkel met de beschrijving van het boekje moet doen, geraak je er niet echt. Dus ging ik zoeken in de talrijke blogs en hun tutorials. Uiteindelijk kwam ik terecht bij deze dame én deze.  Zo raakte ik wegwijs tussen de verschillende stolpplooien. Waarvoor dank!
Daar ging ik...

Liever een speldje teveel, dan te weinig :-)


En stikken...

De stolpplooien waren gelukt! Voor een eerste keer, niet slecht, al zeg ik het zelf.


Maar dan kwam het beleg. Ik zag meteen dat het niets ging worden. De stof klopte niet. Te weinig stof. Nochtans had ik het patroon gevolgd zoals het moest, uitknippen van stof, werkbeschrijving idem. Ergens is het fout gegaan en ik weet niet waar. Frustratie alom!!!


Zoals je ziet, stof tekort. Hoe kan dit??? Ik heb het patroonpapier wel duizend keer op mekaar gelegd, naast mekaar gelegd, gecontroleerd of de stiklijnen overeenkwamen,...
Ik kon mezelf wel...
Als iemand tips heeft of weet wat er fout is gegaan? Alle raad is welkom. Hopelijk vind ik het en kan ik gauw een afgewerkt rokje tonen. Zucht...

maandag 25 oktober 2010

* Cat *

Had een weekje geleden eens zin om een knuffel te maken en dit is het uiteindelijk geworden. Het patroon heb ik met de losse hand getekend en ik wist helemaal niet waar ik uit zou komen. Het werd dus een kat.  De proporties kloppen niet helemaal, maar net daarom vind ik hem wel schattig.


Ondertussen kreeg de éénjarige Leon hem cadeau en zal hij er hopelijk nog veel knuffelplezier aan beleven!

woensdag 20 oktober 2010

Ode aan de zomer

Ok, even wegzakken in de zetel met een warme tas chocolademelk wanneer het buiten wintert (want de herfst wordt genegeerd dit jaar, geloof ik)... kan heel fijn en gezellig zijn. Maar mijmerend over de laatste zonnestralen, wou ik toch nog even een kleine ode brengen aan de zomer. Op straat haalt iedereen zijn donkere wintermantel weer boven, ik doe er voor eventjes nog niet aan mee. Een fris en fruitig tasje om de winter mee in te zetten, voilà!

dinsdag 19 oktober 2010

Tuutlapje à la minute

Een vriendin vroeg me om een schoon tuutlapje te maken voor kleine Roald (ondertussen enkele maanden oud en nog steeds niet op bezoek geweest, foei).  Dus moest ik toch even nadenken hoe ik dit aan boord zou leggen. Vertrekkende vanuit het idee van Finn zijn flokdoekjes (vierkante lapjes met lintjes aan - iedereen heeft er wel zo'n paar in huis), kwam ik uit bij dit:

 

'k Heb snel even een oude tuut van een van de jongens opgevist uit één of andere lade, om toch een beetje beter beeld te kunnen vormen waar ik naartoe wil.


Michèle, als je dit ziet. Dit deel van het cadeautje heb ik je bij deze al verklapt. Maar er komt nog... ;-)

zondag 17 oktober 2010

Dada met het handje aan mijn oude naaimachine!

Eindelijk is het zover. Ik liep al enkele weken op hete kolen, was al eens gaan rondneuzen in wat winkels. Maar de knoop werd dan toch doorgehakt. Sinds vrijdag heb ik een juweeltje in huis: mijn nieuwe Janome. Joehoe! Ik heb er werkelijk een vreugdedansje bij gemaakt. Mijn oude naaimachine van een niet nader genoemde winkelketen A. wordt netjes ingeruild bij de naaiwinkel (inruilkorting, zeer leuk meegenomen). Maar ik heb er geen traantje om gelaten. De steken kon je niet meer als rechtgestikt benoemen en mijn naaimachine daverde bijna van de tafel vanaf ik mijn voet nog maar op de pedaal durfde te zetten. Miserie dus. Let op: 'k ben mijn oud machientje toch een beetje dankbaar, want 'k heb er wel mijn eerste naaistapjes op leren zetten.

Ik kan hier nog pagina's een lofzang afsteken over mijn nieuwe naaiwonder, maar zal beginnen met een fotootje van mijn nieuwe aanwinst:





Krijg me nu nog maar van mijn zolder ;-)

dinsdag 12 oktober 2010

Studio Stik smult...

Vanavond een eerste maal Studio Stik!!!! Yoehoe!!!!! En dat vieren we met taart. Vanavond zullen alle deelnemers van Studio Stik smullen van deze heerlijke (hopelijk toch, want 'k heb hem nog niet geproefd) chocoladetaart. Voor de gelegenheid een beetje gepimpt :-)


Maar één zou een beetje te weinig zijn, het inschrijversaantal werd - zoals voorspeld door enkelen -  overschreden. Dus de andere twee Studio-Stik-stitch bitches maken er ook elk eentje.
Foto's van onze naaiavonturen volgen...

Mamaskientje deelt uit!

Mamaskientje, een superleuke winkel in het hartje van Brugge (+ webshop) vol ecologisch verantwoorde babyspulletjes en mamastuff, deelt gratis Mamaskientjespakketten uit.


Meer info vinden jullie via deze link. Natuurlijk hoop ik zelf pakket 3 te winnen! :-))))
Er is nog een vierde pakket, maar die foto kreeg ik er om de een of andere reden niet op geplakt.

woensdag 6 oktober 2010

Manlief

De man des huizes is druk bezig met de voorbereiding van zijn tentoonstelling in Print Gallery te Antwerpen. Stress, zweet,... en af en toe een schouderklopje van vrouwlief. Al ben ik niet echt onbevooroordeeld, het resultaat mag er zijn :-).
Phantoms of Wing gaat van start op 7 november. Hier alvast een voorproefje.





Wie nieuwsgierig is naar meer werk...

maandag 4 oktober 2010

Studio Stik

De website van Studio Stik is een feit. Ga snel kijken als jullie meer willen weten over ons naaiclubje!